Hlavní obsah

Už jen jeden test týdně zdarma, zvažuje Arenberger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) by se v příštích měsících mohla změnit testovací strategie. Znamenat by to mohlo například to, že lidé budou mít nárok na méně testů za týden zdarma.

Už jen jeden test týdně zdarma, zvažuje ArenbergerVideo: ČTK

 
Článek

„Zatím bych to nechal otevřené. Jednáme o tom. Určitě nějaký způsob testů zdarma bude existovat pro každého z nás. Otázka ale je, jestli to nebude třeba jednou týdně,” přiblížil možné změny Arenberger na páteční tiskové konferenci.

Nyní je nárok na jeden antigenní test zdarma každé tři dny.

Arenberger: Čísla se stále daří stlačovat

Domácí

Podle ministra nyní vznikají bilaterální dohody mezi státy ohledně uznávání očkování.

Jak to ovšem bude konkrétně vypadat, je zatím s ohledem na probíhající jednání nejasné. Vedení resortu musí totiž vyřešit, jak bude vypadat v následujících měsících testovací strategie, a to i s ohledem na postupující vakcinaci obyvatel.

Nyní mají lidé nárok podstoupit zdarma test na odběrovém místě každé tři dny. Negativním testem je v současnosti podmíněno využívání otevřených služeb, jako jsou například kadeřnictví. Podmínkou to ale v budoucnu bude i pro návštěvu například kulturních akcí.

Jednou týdně musí také povinně testovat své zaměstnance zaměstnavatelé.

Anketa

Využíváte možnost antigenního testování zdarma?
Ano, občas
15,5 %
Ano, pravidelně
19,5 %
Ne
65 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9171 čtenářů.

Reklama

Související články

Česká vakcína je stále ve hře

Projekt české vakcíny je stále ve hře a čeká na posouzení vlády. „Vláda dostala za úkol se do konce června k takovému řešení vyjádřit. V případě, že bude...

Výběr článků

Načítám