Hlavní obsah

U Nečase na vládě byli v noci státní zástupci a šéf ÚOOZ

Právo, ad, nig

Ministr vnitra Jan Kubice po příchodu do Sněmovny popřel, že by byl přítomen zásahu na úřadu vlády. Podle ministra nešlo o razii, ale návštěvu státních zástupců a šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) u premiéra.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas na tiskové konferenci po jednání vlády

Článek

„Byla to návštěva dvou státních zástupců a ředitele ÚOOZ u premiéra za účelem úkonů trestního řízení. Celou věc vyšetřuje Vrchní státní zastupitelství Olomouc a ÚOOZ si zaúkolovala plnění některých úkolů. Veškeré informace a práva na jejich použití si vyhradilo VSZ Olomouc. Takže já o tom případu víc nevím, a i kdybych věděl, tak to říci nemohu, protože si to vyhradilo VSZ v Olomouci,“ prohlásil ministr Kubice.

„Byl jsem na vládě, po jejím skončení mně pan policejní ředitel Červíček oznámil, že běží některé úkony,“ řekl Kubice v kuloáru Sněmovny.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice.

„Ministr vnitra ani policejní prezident není účastníkem trestního řízení,“ uvedl Kubice s tím, že jeho informace o kauze pocházejí ze sdělovacích prostředků. „V tento okamžik nevím, co se stalo, jen to, co je v médiích,“ prohlásil ministr vnitra. Na adresu sdělovacích prostředků poznamenal, že o schopných investigativních novinářích svědčí to, že informace se dostala na veřejnost poměrně rychle.

Na otázku Práva, zda by v dané situaci neměla vláda podat demisi, Kubice odpověděl: „Dokud nevíme, co se stalo, zda někomu bude sděleno obvinění, asi těžko se k tomu lze vyjadřovat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám