Hlavní obsah

Týdenní výluka přeruší provoz na části trasy metra C 

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) přeruší od soboty 3. července do neděle 11. července kvůli opravě trati provoz metra na trase C mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Cestující budou ve vyloučeném úseku vozit autobusy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Náhradní autobusy pojedou jako linka X-C na trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží.

Zastávky budou vesměs umístěny na zastávkách nočních autobusových linek.

Kvůli chybějícímu bezbariérovému přístupu ve stanici Pražského povstání doporučuje DPP tramvajovou linku 19 ze stanice Pankrác, případně linku 135 ze stanic Roztyly a Chodov.

Foto: DPP

Schéma výluky

Po dobu výluky budou autobusové linky 135 a 196, které mohou představovat alternativu pro cesty z jižních oblastí metropole ke stanicím metra na lince A, posíleny. Na stanicích budou cestujícím k dispozici informátoři.

K dílčím výlukám kvůli opravám trati, výměně pražců či výhybek přistupuje DPP pravidelně v období svátků a prázdnin, kdy je méně cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám