Hlavní obsah

Tříbení názorů

Novinky, Jiří Franěk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé jsou korouhvičky povětrné, v dobře mazaném ložisku usazené. Ti vždy hlásají právě takové názory, které jim přinášejí prospěch. Jiní jsou v zásadách pevní jako sama církev svatá, avšak procházejí přirozeným duchovním vývojem. I těm občas, byť jistě jen čirou náhodou, přináší prospěch zrovna ten názor, k němuž zrovna dospěli.

Foto: Marie Červinková

Král v akci

Článek

Tak kupříkladu zásadový levicový myslitel Miloslav Ransdorf velmi nedávno prohlásil, že kdyby jeho strana volila Václava Klause, pak on v ní nemá co pohledávat. Tento týden však zrovna prodělává bolestné tříbení názorů a bude se prý těžce, přetěžce rozhodovat, zda také on dá Václavu Klausovi svůj hlas.

Ani samotný Václav Klaus, veškeré pravicovosti futrál, plnou polní vždy připravenou k mobilisaci proti čemukoli levicovému, se však nevyhne jistému vývoji. Ještě se nevydýchal z křiku o nebezpečí vlády socanů s tichou podporou KSČM, už nepokrytě škemrá o komunistické hlasy pro třetí prezidentskou volbu.

Světe div se, co všechno je možné! Tak odlišné nátury, druhdy nepřátelé, a tak se náhle dovedou krásně shodnout! Světe div se i za našince, našinec už se divit neumí.

PRÁVO 13. února

Reklama

Výběr článků

Načítám