Hlavní obsah

Topolánkovy výroky byly poslední chybou, která se stala, míní Langer

Místopředseda ODS a bývalý ministr vnitra Ivan Langer odpovídal na otázky Práva týkající se výsledku stranického grémia, po němž zůstal současný šéf občanských demokratů Mirek Topolánek ve své funkci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mirek Topolánek s Ivanem Langerem

Článek

Co bude následovat po rozhodnutí Mirka Topolánka zůstat v čele ODS?

Cíl je jasný. Prezentovat program, prezentovat stranu jako jedinou schopnou, která je připravena a dostatečně erudována na to, aby zvládla klíčové výzvy pro občany ČR. To je boj s nezaměstnaností, boj proti zneužívání sociálních dávek, podpora podnikání a boj proti bankrotu, který představuje ČSSD.

Jak voliče přesvědčíte, že to je jednotná strana?

ODS je stranou, která má zhruba 30 tisíc lidí, mají svůj názor, nebojí se ho říci nahlas. Současně ale historie ODS ukazuje, že jsme schopni prezentovat dostatek vnitřní síly jednak naslouchat těm hlasům, vstřebat je, přijmout řešení, a hlavně poučit se z chyb. A věřím, že toto je poslední chyba, která se stala.

Nebojíte se, že Topolánek bude mít další úlet? Není to časovaná bomba?

Podle mě to není časovaná bomba.

Padl nějaký návrh, kdo by mohl Topolánka nahradit?

Diskutovali jsme všechny možné varianty a Mirek Topolánek sám vnitřně připouštěl i tu variantu, že dnes odejde z funkce. To neznamená za sebou prásknout dveřmi.

Z grémia chyběl první místopředseda David Vodrážka. Kde byl?

Má dnes narozeniny, takže prchal pryč (Vodrážkovi v úterý bylo 39 let, pozn. red.).

Reklama

Související články

Topolánek se rozhodl, že neodstoupí

Mirek Topolánek se po celodenním jednání nejužšího vedení ODS rozhodl, že z funkce šéfa strany neodstoupí a občanské demokraty povede do voleb. Topolánek to...

Výběr článků

Načítám