Hlavní obsah

Topolánek: vládu nejde sestavit během několika pikosekund

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Premiér Mirek Topolánek na pondělní tiskové konferenci po zasedání vlády vyjádřil víru, že prezident Václav Klaus dá politikům dostatek času na vyjednávání o podobě nového kabinetu. Hovořil o dnech až týdnech, které si vyjednávání vyžádá.

Článek

"Doufám, že dostaneme (od prezidenta, pozn. red.) dny, když ne týdny. Bojím se, aby to nebyly hodiny," reagoval premiér na dotaz ohledně toho, kolik času podle jeho slov zabere vyjednávání stran o nové podobě vlády.

Následně Topolánek dodal, že překotná snaha vyřešit problém "během několika pikosekund" mu přijde směšná, neboť ten trvá již tři roky.

Snaha problém, který trvá tři roky, vyřešit za několik pikosekund, je směšná.
premiér Mirek Topolánek

Prezident Václav Klaus po setkání s izraelskou hlavou státu Šimonem Peresem ocenil, že se strany dokázaly shodnout na termínu předčasných voleb, posteskl si však, že doposud neřeší budoucnost vlády. Zároveň zopakoval, že očekává řešení v  "co nejkratší možné době". [celá zpráva]

"Přes všechny, často fantasmagorické, spekulace v médiích a přes absurdní výroky na mou osobu opakuji, že čekám na politickou dohodu v parlamentu," uvedl Klaus v tiskovém prohlášení.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek požaduje, aby Langer odešel

Sociální demokraté budou do konce předsednictví ČR v EU tolerovat vládu v demisi, kladou si však podmínky. V neděli to uvedl na tiskové konferenci předseda...

Výběr článků

Načítám