Hlavní obsah

Topolánek přiznal, že bydlí s Talmanovou

PRAHA

Premiér a předseda občanských demokratů Mirek Topolánek v pátek oznámil, že bydlí s místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou (ODS), kterou označil za svou partnerku. Zároveň přiznal odluku od své manželky Pavly. Topolánek také uvedl, že se nechce dále vyjadřovat ke svému soukromí, zejména k údajnému těhotenství Talmanové. Naznačil rovněž, že by zájem médií o jeho rodinu mohl mít politické motivy.

Článek

"Jde o výlučně její záležitost a téma, které je ve slušné společnosti neveřejné," komentoval Topolánek dohady o tom, zda Talmanová čeká dítě.

Premiér naznačil, že je Talmanová v jiném stavu ve středu v rozhovoru na Frekvenci 1. Moderátor Jan Tuna se ho ptal, co říká informaci, že je Talmanová těhotná. "Je to hezké, ne?" odpověděl Topolánek. [celá zpráva]

Devětatřicetiletá Talmanová vychovává dvě děti. Nevlastní dceru Elišku a syna Ondřeje. S otcem dětí se rozešla, dcera přesto bydlí u ní.

Topolánek má s manželkou Pavlou má tři děti, dvě dcery a syna. Kromě toho má také jednu vnučku.

Z Topolánkova prohlášení
V současné době nebydlím se svojí manželkou, a došlo tedy k odluce.
V současné době přechodně bydlím se svojí partnerkou Lucií Talmanovou.
K údajnému těhotenství Lucie Talmanové se nebudu vyjadřovat, jde o výlučně její záležitost a téma, které je ve slušné společnosti neveřejné.
CELÝ TEXT PROHLÁŠENÍ NAJDETE ZDE.

Topolánek se obává politických motivů

Předseda ODS v tiskové zprávě označil zájem médií o jeho rodinnou situaci za přemrštěný a naznačil, že by dokonce mohl mít politické pozadí. "Nejsem jist, zda nejsou některá konkrétní média a určití novináři motivováni politicky a zneužíváni k diskreditačním účelům," napsal Topolánek.

"Mé soukromé záležitosti nijak nenarušují můj pracovní výkon, a to jak ve funkci premiéra, tak vyjednavače o nové vládě, tak předsedy ODS," zdůraznil Topolánek.

Premiér prohlásil, že nadále nebude na další otázky týkající se jeho rodiny odpovídat a požádal novináře, aby respektovali právo jeho blízkých na soukromí.

Topolánek se dostal do konfliktu s fotografem deníku Blesk, který ho v úterý přistihl, jak přichází do domu Talmanové. Podle novin měl premiér několikrát kopnout do fotografova auta. Později se s fotografem sešel a za incident, u kterého nebyla přítomna premiérova ochranka, se omluvil. [celá zpráva]

Topolánková si přeje, aby manžel rozhodnutí nelitoval

"Ať se rozhodne jakkoli, přeji mu, aby svého rozhodnutí nelitoval. Lucii Talmanové přeji zdravé dítě," uvedla ve čtvrtek Pavla Topolánková s tím, že pro ni byly poslední měsíce velice těžké. [celá zpráva]

Topolánková původně intenzivně podporovala manžela v kampaních ODS. Vloni na podzim kandidovala do Senátu, avšak ne za ODS, nýbrž za stranu Politika 21 europoslankyně Jany Bobošíkové. Objevily se spekulace, že tím reagovala na Topolánkův poměr s Talmanovou.

Chronologie vztahu Topolánka a Talmanové
13. června 2006 - Nekvalitní fotografie Topolánka s Talmanovou v deníku Šíp. V článku ale stálo, že Topolánek byl na "romantické večeři" s manželkou. Topolánková na článek reagovala s tím, že na fotografii není ona, ale Talmanová. Podle Topolánka byla schůzka pracovní.
21. června 2006 - Topolánková pro Frekvenci 1 uvedla, že by ráda kandidovala do Senátu. O Talmanové se vyjádřila jako půvabné a inteligentní ženě. Dále řekla, její manželství je založeno na toleranci.
14. srpna 2006 - Topolánková oznámila kandidaturu do Senátu na Ostravsku za stranu Politika 21 europoslankyně Jany Bobošíkové.
17. srpna 2006 - Topolánek připustil, že na zprávách o poměru s Talmanovou je část pravdy. Dál to ale odmítl komentovat.
19. srpna 2006 - Talmanová pro LN řekla: "Z jedné zcela nevinné fotografie někdo vymyslel neuvěřitelný příběh. Teď mám pocit, že cokoli k tomu řeknu, je už téměř zbytečné... Náš vztah (s Topolánkem) není poměr. Je to pouze přátelství."
24. srpna 2006 - Deník Blesk otiskl fotografie Topolánka odcházejícího ráno z domu Talmanové.
6. října 2006 - Topolánková pro MfDnes: "V podstatě to, že nám všem manžel systematicky, řekla bych přímo cíleně, konstruktivně, chladnokrevně tak dlouhou dobu lhal."
27. prosince 2006 - Podle Blesku strávil Topolánek část Štědrého dne s Talmanovou a část se svou rodinou.
30. prosince 2006 - Topolánková pro Právo:" Mohu k tomu říct jediné - když někdo ztratí rozum, dá se to pochopit, když ztratí pud sebezáchovy, tak už se s tím nedá nic dělat."
3. ledna 2007 - Topolánek na Frekvenci 1 nevyloučil, že Talmanová čeká dítě.
5. ledna 2007 - Topolánek oznámil, že už nežije se svou manželkou Pavlou a bydlí s Talmanovou.
Zdroj: ČTK

Anketa

Vadí vám nevěra u politiků?
Ano, více než u jiných lidí
32,2 %
Ano, stejně jako u jiných lidí
12,9 %
Ne, je mi to jedno
51,2 %
Ne, fandím jim
3,7 %
Celkem hlasovalo 24640 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánková přeje Talmanové zdravé dítě

Pavla Topolánková by byla ráda, kdyby její manžel vyřešil společné rodinné potíže způsobem, kterého nebude litovat. Zároveň popřála Lucii Talmanové zdravé...

Topolánkovu útoku měla zabránit ochranka

Premiéra Mirka Topolánka nestřežila ochranka v době jeho údajného incidentu s fotografem Blesku. Deník přitom tvrdí, že premiér několikrát kopl do auta...

Výběr článků

Načítám