Hlavní obsah

TOP 09 utratila letos za kampaně 29 miliónů

Novinky, val

TOP 09 a Starostové vyčíslili náklady na letošní volební kampaně. Podle mluvčí Alžběty Plívové se ušetřilo 5 miliónů z plánovaných 34 miliónů.

Foto: Oldřich Danda, Právo

TOP 09 a Starostové při zahájení krajské volební kampaně

Článek

Strana původně vyhradila šest miliónů na senátní volby a 28 miliónů na krajské volby. Na ty nakonec padlo jen zhruba 24 miliónů, zatímco na volby do Senátu něco přes 4,5 miliónu.

Strana také přispěla pěti milióny na prezidentskou kampaň Karla Schwarzenberga, tu ale do letošního vyúčtování nezapočítala, neboť ještě probíhá. "Kampaň vždycky vyhodnocujeme až ex-post," řekla Novinkám mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová.

„Snažíme se hospodařit odpovědně. Nikdy jsme proto za kampaň neutratili více, než jsme skutečně měli, a díky tomu se pohybujeme stále v černých číslech. Nyní jsme dokonce oproti původnímu plánu přes pět milionů uspořili. Tyto prostředky převedeme do společného fondu pro supervolební rok 2014, kdy nás čekají čtvery volby,“ okomentovala to místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

TOP 09 a Starostové zároveň zveřejnili veškeré faktury za platby spojené s kampaněmi. Z nich například vyplývá, že nejvíce peněz vydala strana na venkovní reklamu. V případě krajských voleb na ni padlo téměř devět miliónů, zatímco v případě voleb do Senátu necelé dva milióny.

Reklama

Výběr článků

Načítám