Hlavní obsah

Tohle skončí milostí, upozorňovali vyšetřovatelé případu korupčnice Benešové

Udělení prezidentské milosti pro někdejší šéfku Metropolitní univerzity Annu Benešovou, která byla odsouzena za korupci, nebylo pro vyšetřující policisty překvapivé. Již v průběhu vyšetřování nadřízené upozorňovali, že případ může skončit právě takto. Odposlechy Benešové totiž ukazovaly, že žena se velmi často odkazovala na Hrad a první dámu Livii Klausovou. Informaci přinesly Lidové noviny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Policejní odposlechy Benešové ukázaly nejen to, že se s manželkou hlavy státu scházela, ale i skutečnost, že se na ni často v rozhovorech s dalšími lidmi odkazovala.

"Zmínky o Hradu byly tak frekventované, že vyšetřovatelé během vyšetřování upozorňovali své nadřízené, že případ může vyústit i v prezidentskou milost," uvedl list.

Benešové, která byla odsouzena za korupci, udělil prezident Václav Klaus milost minulý týden s tím, že "přihlédl k potřebě o péči o jejího těžce nemocného manžela". [celá zpráva]

Po medializaci případu, kdy vyšlo najevo, že se Klausová v roce 2007 zúčastnila slavnostního otevření výtahu pro zdravotně postižené v budově školy, kterou Benešová vedla, prezident opáčil, že se o tomto setkání dozvěděl až nyní.

"Takových akcí se L. Klausová zúčastňuje velmi často," dodal s tím, že k udělení milosti jej přimělo i nebývalé množství dopisů, "které se za udělení milosti přimlouvaly". [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám