Hlavní obsah

Telička nevylučuje kandidaturu na eurokomisaře

Právo, rsk
Praha

Eurolídr ANO Pavel Telička v pondělí před novináři nevyloučil, že by se mohl stát kandidátem ČR na eurokomisaře. Podle něj ale záleží na výsledku voleb, do kterých zbývají necelé dva týdny. ČSSD, jak již minulý týden informovalo Právo, ale jeho jméno rezolutně odmítá.

Foto: Jakub Peršín, Právo

Pavel Telička

Článek

Teličkovo jméno prosazuje šéf ANO Andrej Babiš, podle nějž by eurokomisaře měla jmenovat vítězná strana.

"Ano, v minulosti člověk, co dostal politický mandát třeba i v jiných státech, tak byl případně navržen na eurokomisaře," připustil Telička. Dodal však, že nyní je jeho starostí vyhrát volby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Řešit otázku eurokomisaře je nyní předčasné. Pokud uspějeme ve volbách, tak hnutí jistě přijde se svým nominantem a bude se o něm bavit na vladě," řekl dále Telička.

O nominantovi bude nakonec rozhodovat celá vláda. Podle Teličky by ČR měla mít ambici získat středně silné portfolio a shodnout se na kvalitním kandidátovi.

Reklama

Související články

Máme jedinou ambici – vyhrát, řekl Telička

Bývalý eurokomisař Pavel Telička jako lídr hnutí ANO do eurovoleb 2014 odpovídal na otázky deníku Právo, které se týkaly chystané volební kampaně. Podle něj se...

Výběr článků

Načítám