Hlavní obsah

Takový to byl nadějný ódéesák, posteskl si Topolánek nad Vondrou

– Praha
Právo, jov, rav

Bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek se včera znovu ostře pustil do ministra obrany a místopředsedy občanských demokratů Alexandra Vondry. Ten se prý snaží odpoutat pozornost od kauzy Promopro.

Foto: Archiv Právo, Právo

Mirek Topolánek

Článek

Topolánek to uvedl v souvislosti s informací, podle níž úřad vlády, v jejímž čele tehdy stál, nechal skartovat smlouvu o právním poradenství exministra Pavla Němce.

„O smlouvě s Němcem jsem nevěděl, nikdy nebyla naplněna a fakticky konzumována. Je to poměrně průhledný, nicméně tradiční trik, jak odpoutat pozornost. A takový to byl nadějný ódeesák, ten Vondra. Teď běhá mezi novináři a maluje konspirační pavouky. Začínám se za něj trochu stydět,“ uvedl ve středu Topolánek pro Právo.

Podle středečních HN byla smlouva o spolupráci Němce s Topolánkovou vládou zničena v dubnu 2008, kdy vrcholila kauza kolem tehdejšího lidoveckého vicepremiéra Jiřího Čunka. Němec se v té době intenzívně scházel se špičkami justice, které měly Čunkův případ na starosti.

"Spravedlivý a Čistý politik"

Podle Topolánka už byla mediálně „popravena“ bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká či náměstek ministra financí Martin Barták. „Popravili ho, aby podpořili posledního Spravedlivého a Čistého politika – konečně našeho – a teď si ho zachraňují před skandálem,“ uvedl Topolánek s narážkou na Vondru.

Němec podle svých slov Právu nevěděl o tom, že jeho smlouva s Úřadem vlády byla skartována. „Jestliže někdo naznačuje, že smlouva byla skartována proto, že by mohla obsahovat například to, že jsem povolán k tomu ovlivňovat kauzu Čunek, tak to je naprostá fantasmagorie,“ prohlásil Němec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám