Hlavní obsah

Švejnar za poslanci jako možný Klausův vyzyvatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesor Michiganské univerzity Jan Švejnar se v úterý představí poslancům v roli možného vyzyvatele Václava Klause. Švejnar přitom dříve tvrdil, že o kandidatuře na Hrad neuvažuje.

Článek

Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek ČSSD v Otázkách Václava Moravce potvrdil, že Švejnar se setkat s poslanci neodmítl. V úterý by měl být v klubu ČSSD.

Zelení i po včerejšku mají v hledáčku jako svého favorita právě Švejnara a nevyloučili podporu ani Jiřímu Dienstbierovi a Vácavu Pačesovi. Konkrétně se k žádnému jménu na republikové radě zavazovat nechtěli.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, jehož by za Klausova vyzyvatele rád měl exprezident Václava Havla, rovněž kandidovat nehodlá. "Můj odhad politické situace je ten, že do toho teď nechci jít," řekl včera Schwarzenberg v ČT.

Jak by si Schwarzenberg vybral mezi Václavem Klausem a Jiřím Dienstbierem, ministr neřekl. Uvedl, že doufá, že se "vynoří" ještě jiný kandidát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám