Hlavní obsah

Stát se opět zbavuje majetku v online dražbách. Ke koupi je lázeňský hotel i bitcoin

Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová, kk
Praha

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) opět rozprodává nepotřebný majetek prostřednictvím online dražeb. Vůbec poprvé stát draží kromě nemovitostí a movitých věcí také virtuální měnu bitcoin. Kamera Novinek nabízí prohlídku historických domů, které jsou v nabídce ÚZSVM aktuálně k mání. Jednotlivé veřejné dražby se budou konat koncem května.

Stát se opět zbavuje majetku o online dražbách. Kromě historických budov nabízí i virtuální měnuVideo: Novinky

 
Článek

ÚZSVM pořádá dražby nepotřebného majetku státu už více než tři roky. Za tuto dobu se uskutečnilo necelých 12 tisíc elektronických aukcí, díky kterým stát získal téměř miliardu korun.

„Jedná se o majetek, který náš úřad převzal například po jiných státních institucích, které ho nepotřebovaly ke své činnosti, nebo nám třeba také propadá majetek z trestné činnosti anebo po majitelích, kteří zemřou bez dědiců. Nabídka je velmi pestrá, aktuálně si zájemci můžou vybrat z více než 600 nabídek, ať už těch movitých věcí, nebo nemovitostí,“ řekla Novinkám mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Foto: Novinky

V srdci Mariánských Lázní se prodává lázeňský dům.

Na své si přijdou i milovníci sportu nebo umění či šperků. „Aktuálně třeba máme v nabídce zlaté hodinky s diamanty a safíry,“ říká Tesařová.

Dodává, že v nabídce je poprvé i virtuální měna bitcoin. Jedná se zhruba o 0,66 jednotky této měny. Její aukce se uskuteční 1. června. Minimální cena bude stanovena až ten den, podle aktuálního kurzu k osmé hodině ranní.

Kromě obrazů, sportovních potřeb, nábytku nebo oblečení jsou v nabídce i raritní předměty, jako jsou hroby nebo třeba most.

Kupkovo Tryskání II se vydražilo za téměř 231 milionů. Výrazně víc, než se čekalo

Kultura

Lázeňský dům u kolonády

Novinky natočily dronem nabízené historické domy. V Mariánských Lázních se prodává lázeňský dům Merkur, který se nachází v těsné blízkosti kolonády s léčivými prameny, z některých pokojů je také krásný výhled na nedalekou zpívající fontánu.

„Jedná se o komplex čtyř propojených budov, ve kterých se nachází 60 pokojů, jsou to jednolůžkové, dvojlůžkové pokoje a jeden apartmán, dále také rehabilitační bazén a zázemí pro takzvaný balneo provoz, tedy místnosti, kde probíhají různé léčebné procedury, vodoléčba, masáže nebo elektroléčba,“ vyjmenovává Tesařová. Vyvolávací cena je 69,5 milionu korun, aukce se uskuteční 25. května v deset hodin.

Foto: Novinky

K domům náleží někdy i rozsáhlé pozemky.

Na západě Čech v centru Aše se nachází významná historická budova místního úspěšného textilního podnikatele a mecenáše Gustava Geipela. „Vila byla postavena v roce 1888, dochovaly se na ní některé novobarokní nebo novorenezanční prvky. Součástí této vily je také rozsáhlá zahrada, ve které se nachází dřevěný altánek, který má půdorys řeckého kříže,“ říká Tesařová. Vyvolávací cena je 7 620 000 korun.

Panelákový byt ukrýval poklad, nemá ho ale kdo zdědit

Domácí

V Nové Pace se pak nachází Schnabelova vila, která se bude nabízet 26. května a vyvolávací cena je 8 830 000 korun.

Veškeré informace k pořádaným dražbám najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám