Hlavní obsah

Stát pošle do nejpostiženějších regionů více vakcín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stát pošle do Karlovarského a Královéhradeckého kraje více vakcín proti covidu-19. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) řekl, že tyto kraje rozhodnou, kam je pošlou. Vláda tak podle Blatného reaguje na žádost regionů, které jsou nejvíc postiženy šířením koronaviru.

Foto: Reuters

Nabírání vakcíny od firem Pfizer/BioNTech

Článek

Blatný už dříve označil žádost krajů za smysluplnou. Ve čtvrtek ve Sněmovně řekl, že je snaha nějakým způsobem vyjít krajům vstříc, ale jestliže se to stane, tak jen tehdy, když to neohrozí očkování v ostatních regionech.

Díky vystrašeným seniorům by AstraZeneca mohla zbýt pro učitele

Domácí

V ČR jsou k dispozici vakcíny od tří firem - Pfizer/BionTech, Moderny a AstraZeneca. Od 27. prosince, kdy se začalo proti novému koronaviru očkovat, dostalo obě potřebné dávky vakcíny 198 024 lidí, vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví.

Zdravotníci dosud aplikovali téměř 520 000 dávek vakcíny, z toho 16 341 ve čtvrtek. To je zhruba o 200 víc než ve středu. Vláda čelí kritice opozice za pomalé tempo očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám