Hlavní obsah

Úsek Pražského okruhu do Běchovic se začne stavět v roce 2022, stát má územní rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem pražského vnějšího okruhu, má územní rozhodnutí ke stavbě úseku 511 na jihovýchodě metropole mezi D1 a D11. Na Twitteru o tom ve čtvrtek informoval pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Foto: Právo

Pražský okruh a zrekonstruovaný úsek mezi Satalicemi a Běchovicemi

Článek

„Máme územní rozhodnutí k Pražskému okruhu v úseku 511 (Běchovice - D1)! 1165 připomínek vypořádáno. Další milník Pražského okruhu konečně zdolán, můžeme pokračovat dál,” napsal primátor. Na dotaz na další kroky odpověděl: „2022 začíná stavba!”

Podle ŘSD bylo územní rozhodnutí vydáno ve čtvrtek a zatím je nepravomocné, takže proti němu je možné podat odvolání.

Stavba úseku 511 měla podle slibu premiéra Andreje Babiše (ANO) začít v roce 2021. Bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) ale vloni v prosinci oznámil, že se tak nestane kvůli chybě nezkušeného úředníka z Uhříněvsi.

Pražský okruh se v roce 2021 stavět nezačne. Chyboval úředník, vysvětluje ministr

Domácí

Dostavba úseku je pro dopravu v Praze klíčová. Ačkoliv se na něm napříč politickým spektrem jak na magistrátu, tak ve Sněmovně všichni shodnou, zatím se zdá, že začátek prací je v nedohlednu.

Na úsek 511 má v budoucnu navázat i severní část okruhu, ta by se měla začít stavět v roce 2026. V tomto případě ale zatím ještě ani nebylo zažádáno o územní rozhodnutí.

Vnější Pražský okruh by měl po dokončení měřit podle dosavadních plánů asi 83 kilometrů, v provozu je zhruba polovina. Je součástí dálniční sítě a jeho stavbu financuje stát, na rozdíl od vnitřního, který má na starosti magistrát.

V Jesenici u Prahy vznikne nejširší dálnice v Česku

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám