Hlavní obsah

Stačilo pár hodin a Ovčáček proti Drahošovi tweetuje jako o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od chvíle, kdy v úterý někdejší šéf Akademie věd Jiří Drahoš oznámil, že bude kandidovat na post prezidenta, tweetuje hradní mluvčí Jiří Ovčáček jako zběsilý. Ve svých příspěvcích na Drahoše útočí a hovoří o „PR prázdnotě” a o „absolutně prázdném životě bez konkrétního zakotvení”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman s mluvčím Jiřím Ovčáčkem

Článek

Prezident Miloš Zeman přitom při oznámení své kandidatury uvedl, že nebude vést žádnou osobní kampaň, a výslovně se zavázal, že nebude útočit na žádného z protikandidátů. [celá zpráva]

O to více se snaží Ovčáček, který z titulu své funkce na Twitteru zveřejňuje stanoviska hlavy státu. Jen během úterý věnoval Drahošovi celkem osm tweetů.

V nich poukazuje na to, že Drahoš má podporu politických stran. Mluví o Zemanově soupeři jako o PR produktu, fíkusu a kývalovi.

Zatímco Zeman je podle něj „kandidát občanů naší krásné země”, Drahoše označuje za „kandidáta médií, který je umělým PR produktem”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Drahoš, předseda Akademie věd

Pravdou je, že představitelé politických stran přijali Drahošovu kandidaturu vesměs pozitivně a bývalého šéfa Akademie věd ČR označují většinou za důstojného kandidáta. Sám Drahoš ve svém prohlášení uvedl, že nechce být oficiálním kandidátem žádné strany.

Ani sám Zeman se ale svého závazku úplně stoprocentně nedrží. Jen dva týdny po svém slibu nevést kampaň a neútočit se při návštěvě Hněvotína opřel do ministra obrany Martina Stropnického, o němž se dlouho spekuluje, že by mohl být kandidátem hnutí ANO na prezidenta. Vyčetl mu, že propásl příležitost prodat Karlínská kasárna, která od té doby chátrají. Stropnický mu vysvětlil, že kasárna nespadají pod jeho úřad, nýbrž pod ministerstvo spravedlnosti, a nechátrají, naopak v nich vzniká justiční palác.

Anketa

Vykonává podle vás Jiří Ovčáček správně úlohu mluvčího prezidenta České republiky?
Ano
18,5 %
Ne
81,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15420 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám