Hlavní obsah

Správa rezerv znovu vypsala tendr na testy na covid do škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) ve středu znovu vypsala zakázku na 5,6 milionu testů na koronavirus do škol, uvedl její předseda Pavel Švagr. Minulý tendr na stejné množství testů správa v pondělí zrušila, protože ani jeden ze čtyř zájemců nesplnil zadávací podmínky.

Foto: Magistrát města Přerova

Ilustrační foto

Článek

Nyní podle Švagra požaduje ministerstvo školství dodání 2,8 milionu testů do pondělí 17. května a dalších 2,8 milionu testů do pondělí 24. května.

Správa hmotných rezerv už nemá pro školy žádné testy

Domácí

Z úterních odpovědí zástupců Asociace ředitelů základních škol na dotaz ČTK vyplývá, že základní školy mají zásoby antigenních testů od státu na testování žáků a učitelů na covid-19 zhruba do 7. května. Část testů jim zřejmě zbyde i do týdne od 10. května, na otestování všech dětí a zaměstnanců ve školách asi už stačit nebude.

Testování v práci a ve školách bude minimálně do konce května

Domácí

Náměstkyně ministra školství Pavla Katzová řekla, že další postup pro zajištění povinného testování na covid-19 ve školách by se měl vyjasnit na čtvrtečním jednání vlády. Úřad podle ní v tuto chvíli nechce, aby si školy začaly testy pořizovat samy.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) uvedl, že i kdyby testy k dispozici nebyly, školy se určitě zavírat nebudou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám