Hlavní obsah

Testování v práci a ve školách bude minimálně do konce května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povinné testování ve školách a firmách bude pokračovat minimálně do konce května. Ve středu to na jednání zdravotního výboru Sněmovny uvedl ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Foto: Aleš Honus, Právo

Testování v ostravské základní škole Nádražní

Článek

O případném prodloužení dál do června chce ministerstvo rozhodnout do 7. května.

„Hlavní hygienička se vyjádřila v tom smyslu, že se bude určitě testovat do konce května,” řekl Arenberger. Proto navrhuje, aby se pro školy zakoupily testy zatím jen do konce května. Paralelně chce podle něj ministerstvo začít s laboratorně vyhodnocovaným PCR testováním.

Problematická je ale logistika a vyšší náklady než u antigenního testování ve školách, uvedl.

Správa hmotných rezerv už nemá pro školy žádné testy

Domácí

Školy mají prozatím od Správy státních hmotných rezerv (SSHR) zajištěny do 10. května. Tendr na dodávku dalších více než pěti milionů SSHR zrušila a zatím není jasné, jak se bude situace vyvíjet a zda školy budou mít testy k dispozici i po tomto datu.

Živě: Jednání výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovnyVideo: psp.cz

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) uvedl, že by se výpadek mohl využít k zavedení PCR testů, přičemž školy by si je operativně mohly obstarávat samy a následně by je dostaly proplacené.

Z dvou milionů testů na školách tisíc pozitivních. Není to zbytečné, míní Dušek

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám