Hlavní obsah

Teď jde o všechno, rozjelo Spolu horkou fázi kampaně

– Praha • Aktualizováno

Koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) v pondělí „po americku“ vstoupila do horké fáze kampaně s heslem „Teď jde o všechno“ před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny. Tiskový brífink z pražského Slovanského domu, který začal projevem šéfa ODS Petra Fialy, nabídly Novinky živě.

Spolu zahájilo horkou fázi kampaně Video: Novinky

 
Článek

„Za dvacet dní svedeme bitvu o budoucnost našeho státu,“ burcoval od řečnického pultíku Fiala, za kterým bylo promítáno nejen logo Spolu, ale i vlajka České republiky a Evropské unie.

Fiala: Sázím na jednu kartu PirStan

Podcasty a pořady

V souvislosti s tím současně varoval před možným vítězstvím populistů a extremistů. Pokud bude pokračovat zadlužování státu, dojdou podle něj brzy finance nejenom na zdravotnictví. „To je něco, co nesmíme v zájmu sebe a našich dětí připustit,“ apeloval na přítomné, kterých se sešlo pod pódiem kolem tří set z řad podporovatelů i samotných kandidátů.

„A na tom se nemůžou podílet ti, kteří naši zemi posledních osm let devastovali,“ odmítl také vzápětí opětovně spekulace o povolební spolupráci s hnutím ANO.

Šéfka TOP 09 Adamová: Část migrantů bych přijala. Jen prověřené a začala bych dětmi

Domácí

Zároveň představil pět hlavních priorit do případné budoucí vlády – zastavení zadlužování bez zvyšování daní, prozápadní orientace, digitalizace státní správy, výstavba 40 tisíc bytů ročně a modernizace vzdělávání.

Nakonec se k Fialovi připojila na pódium vedle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové a šéfa KDU-ČSL Mariana Jurečky i Fialova manželka Jana, která se ve společnosti příliš neobjevuje.

Koalice Spolu představila kampaň, burcuje proti extremistům a populistům

Domácí

Již dříve sdělil Novinkám mluvčí ODS Václav Smolka, že chtějí ve finální části kampaně navázat na v srpnu představené vizuály „Změna“ prezentující programové priority, na kterých jsou vedle Fialy zbylí dva předsedové koaličních stran Pekarová Adamová a Jurečka.

V kontrastu představili i sérií billboardů „Hrozba“, na kterých koalice varuje před povolebním spojením stran, jež považuje za populistické či extrémistické. Na nich je premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš spolu s předsedou SPD Tomio Okamurou a prvním mužem KSČM Vojtěchem Filipem.

Jurečka už netrvá na požadavku, aby bylo Spolu pro zákaz manželství gayů a leseb

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám