Hlavní obsah

Spolu vjelo do kampaně „pozitivním” autobusem

Lidé po další vládě, která nastoupí po říjnových volbách, chtějí podle šéfa ODS Petra Fialy, aby přinesla pozitivní řešení a slušnost. Prohlásil to v úterý na zahájení letní fáze kampaně koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), během níž chtějí strany lákat na volební autobus či komedie v letních kinech.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Volební autobus koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL)

Článek

„Snažíme se lidi oslovovat pozitivním programem. Když mluvíme s lidmi, říkají, že ví, že je Andrej Babiš (ANO) zlo, a rovněž ví, co udělala levicově-populistická koalice s Českou republikou. A chtějí od nás pozitivní řešení, slušnost a kompetence,“ řekl Fiala Novinkám.

„A my ukazujeme, že to uděláme, mimo jiné tím, že jsme vytvořili tuhle koalici, a jsme schopni se domluvit,“ dodal Fiala.

ANO posiluje a vyhrálo by volby. Šlachta před komunisty i ČSSD

Parlamentní volby

Spolu v úterý představilo letní fázi kampaně u pražského nábřeží Edvarda Beneše, kam trojice lídrů volební koalice přijela autobusem se svými portréty a heslem „Spolu vrátíme Česko”. Objíždět s ním chtějí republiku.

V nadcházejících týdnech také rozešlou podobně jako hnutí ANO volební noviny do všech domácností. Na sociálních sítích chtějí zase pobavit pořady se stand-up komiky v čele s Nikolou Džokičem.

Feriho místo na kandidátce Spolu zaujme starosta Prahy 6 Kolář

Domácí

Také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je přesvědčená, že  volby se dají vyhrát i pozitivně. „Jsem přesvědčená, že lidé mají plné zuby negace kolem nás. Prožili jsme rok a půl, který byl plný špatných zpráv a omezení, která se dotkla každého občana,“ řekla.

Jurečka: Z vládní spolupráce s Babišem jsem se poučil

Podcasty a pořady

Podle šéfa lidovců Mariana Jurečky je také nutné, aby se nabízely reálné cíle. „Nemyslím si, že (negativní kampaň) je to odpověď na to, co občané chtějí. Naopak chtějí slyšet, že se věci změní systémově a bude tu justice a spravedlnost, která bude opravdu fungovat v čase,“ uvedl.

Odkazoval přitom na nedávno představený „protikorupční“ balíček Pirátů a STAN s heslem „Máme dost nekonečných korupčních kauz, po volbách s nimi zatočíme“. Při představení balíčku konkurenční koalice prezentovala seznam „10 největších protikorupčních kauz”, na nichž figurovali zástupci trojbloku Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL).

Reklama

Výběr článků

Načítám