Hlavní obsah

Feriho místo na kandidátce Spolu zaujme starosta Prahy 6 Kolář

ČTK, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Výkonný výbor TOP 09 ve čtvrtek v Jihlavě rozhodl o finální podobě kandidátky této strany do říjnových sněmovních voleb v Praze. Dříve zvolené pořadí kandidátů se posunulo po odstoupení Dominika Feriho kvůli podezřením ze sexuálního násilí o jednu příčku směrem nahoru. Na uvolněné místo nastoupí starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, který bude celkově na čtvrtém místě koaliční kandidátky.

Foto: TOP 09

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

Článek

Kandidátku koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) vede v hlavním městě předsedkyně topky Markéta Pekarová Adamová. Dvojkou je starostka Prahy 2 Jana Černochová a trojkou poslanec Marek Benda (oba ODS).

Dalším kandidátem TOP 09 je na devátém místě radní Prahy 2 Michal Zuna. Na poslední místo za TOP 09 nastoupil jako první náhradník Tomáš Slabihoudek, radní Prahy 8.

Feri rezignoval na poslanecký mandát dopisem

Domácí

„Jsem ráda, že můžeme voličům nabídnout lidi, jako je Ondřej Kolář, který mnohokrát prokázal svůj zásadový postoj v pozici starosty Prahy 6. Předvedl, že se neskloní ani před nátlakem z Ruska,” komentovala změnu předsedkyně strany Pekarová Adamová.

Zastupitelé Prahy 6 již dříve rozhodli o odstranění sochy maršála Koněva z tamního náměstí Interbrigády, což vyvolalo řadu sporů a dotklo se to i česko-ruských vztahů. Kolář měl poté dokonce policejní ochranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám