Hlavní obsah

Soukromá VŠ, která přišla o akreditace, podala odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení Vysoké školy cestovního ruchu a teritoriálních studií v Praze-Holešovicích pobouřilo zrušení akreditací ministerstvem školství (MŠMT) a podalo proti rozhodnutí odvolání. Hlavními důvody k odebrání oprávnění byly nedostatečné personální zajištění a neodpovídající publikační činnost pedagogů. Podle oficiálního prohlášení školy je stanovisko akreditační komise účelové a podjaté.

Článek

Prorektor Karel Šrédl uvedl, že docenti specializovaní na cestovní ruch jsou v České republice pouze čtyři a profesor ani jeden. Proto je podle něj pochopitelné, že na jejich univerzitě vyučovali akademici s poněkud odlišnou kvalifikací a univerzita zároveň zaměstnávala mnoho externistů.

Akreditační komise totiž kritizovala mimo jiné to, že jeden z kantorů zajišťujících hlavní předměty působil až do důchodu na katedře chovu prasat a drůbeže na zemědělské univerzitě.

O osudu školy rozhodne ministr

Námitku školy, jejíž studenti ani představenstvo ještě v úterý o posudku vůbec nevěděli, prozkoumá rozkladová komise. Poslední slovo by pak měl mít ministr Ondřej Liška (SZ).

Ministerstvo vyřklo nad školou ortel s odůvodněním, že personální zabezpečení studijního programu, zvláště profilujících předmětů, je nedostatečné a publikační činnost pedagogů neodpovídající. Nelíbilo se mu také, že jsou kantoři příliš angažováni na jiných školách, a výuce tedy nemohou věnovat náležitou pozornost, neprůhledné podmínky pro získání titulu a údajná celkově nízká kvalita. 

Reklama

Výběr článků

Načítám