Hlavní obsah

Sobotka poobědval s Filipem. Řešili eurokomisaře

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka si na páteční oběd pozval do Kramářovy vily šéfa komunistů Vojtěcha Filipa. Na zhruba hodinové schůzce debatovali o výsledku voleb do Evropského parlamentu a o nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf KSČM Vojtěch Filip

Článek

„Byla to standardní schůzka předsedy vlády s předsedou nejsilnější opoziční strany. Předmětem našeho jednání byl tentokrát výsledek voleb do Evropského parlamentu a zájem o postup naší frakce,“ sdělil Novinkám Filip po jednání se Sobotkou.

Setkání potvrdil Novinkám také sám premiér. "S panem Filipem jsme dnes měli pracovní oběd, je to součást pravidelných konzultací, které mám s představiteli opozičních stran,“ řekl Novinkám Sobotka.

„Pokud jde o českého zástupce, vyčkám na sjednocení návrhu koalice, a pokud budeme jako opozice vyzváni, budeme zvažovat jméno podle portfolia. Řekl jsem premiérovi, že doufám, že portfolio, které vláda vyjedná, bude znamenat posílení postavení České republiky uvnitř Evropské unie,“ řekl Filip.

Stávající tři jména, která navrhují koaliční strany, se mu nezamlouvají. „Tři stávající kandidáti jsou těžko průchodní,“ konstatoval. „Předpokládám, že bude nutné vybrat pravděpodobně nějaké čtvrté jméno.“

Sám je pro, aby se o možném kandidátovi bavili zástupci jednotlivých stran v Poslanecké sněmovně.

Šéf komunistů se s premiérem bavil také o nadcházející schůzi Sněmovny. „Řekl jsem, že budeme trvat na svém návrhu na zákon o majetkovém přiznání. To bylo všechno,“ řekl Novinkám Filip.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám