Hlavní obsah

Sněmovna projedná daňový balíček na mimořádné schůzi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koalice ANO a ČSSD spolu s poslanci KSČM navrhla v pátek svolání mimořádné schůze ke schvalování vládního daňového balíčku a navýšení rodičovské. Schůze by měla proběhnout 25. října. Schvalovat daňový balíček mohla Sněmovna již v pátek, ale opozice na jednání vznesla několik desítek návrhů na změnu pořadu schůze. Poslanci se tak k hlasování nedostali.

Foto: Petr Horník, Právo

Schůze Sněmovny (ilustrační foto)

Článek

Mimořádnou schůzi svolal místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM), který zastupuje nepřítomného předsedu dolní komory Radka Vondráčka (ANO).

Na schůzi by se měly schvalovat daňové změny, zejména zvýšení spotřební daně z lihu a tabákových výrobků, s nimiž kalkuluje návrh rozpočtu na příští rok, a rovněž navýšení rodičovské z 220 000 na 300 000 korun. Opozice přitom nabízela, aby byl tento návrh předřazen daňovým změnám, neboť jde o návrh s širokou podporou.

Sněmovnu čeká boj o daňový balíček

Ekonomika

Podle informací ČTK by schůze mohla pokračovat i v listopadu vždy ve středu a v pátek, dokud by nebyly oba materiály projednány.

Opoziční poslanci v pátek přišli s mnoha návrhy na přednostní zařazení mnoha bodů. Poukazovali především na to, že hlasovací koalice ANO, ČSSD a KSČM odmítá projednávat opoziční návrhy, které ve Sněmovně leží mnoho měsíců, aniž by se na ně dostalo.

Poslanci se přeli o výroční zprávy ČT, k hlasování se opět nedostali

Domácí

Poslanci následně začali představovat jednotlivé návrhy, které by podle nich měly být projednány. Na přetřes přišla i stále nedokončená debata předcházející schvalování výročních zpráv České televize.

Té ve čtvrtek věnovala Sněmovna několik hodin. Opozice v pátek avizovala, že pokud nezíská podporu pro některý z dalších termínů, bude rovněž iniciovat svolání mimořádné schůze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám