Hlavní obsah

Šlouf přiznal, že Zemanovi radil. Je připraven mu pomáhat i nadále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kontroverzní lobbista Miroslav Šlouf přiznal, že Miloši Zemanovi pomáhal s předvolební kampaní. Zkoušel například vyjednat podporu u KSČM, ODS i KDU-ČSL. Finančně prý na předvolební propagaci nepřispíval. Zemanovi je připraven radit i při výkonu prezidentské funkce, pokud si to vítěz přímé volby hlavy státu bude přát.

Miroslav Šlouf k volbě prezidentaVideo: Novinky

 
Článek

Šlouf to řekl novinářům v pražském Top hotelu, kde měl Zeman volební štáb. Prezidentský kandidát se ke kontroverznímu poradci v kampani nehlásil. Šlouf řekl, že mu to sám poradil.

"Nemůžu popřít, že bych nemluvil třeba s vedoucími představiteli ODS v Praze, s vedoucími představiteli republikových lidovců. Tak, jak jsme se potkávali, tak jsme o tom hovořili," odpověděl Šlouf na otázku, jestli jednal o podpoře pro Zemana s představiteli politických stran. Praha je podle něj "malé město", kde není problém potkat lidi, kteří s ním prý chtěli různé věci konzultovat.

"Jednal jsem s některými pány, mými vrstevníky, například s Vladimírem Remkem, který je stejně starý jako já a znám ho od jeho návratu z kosmu," řekl Šlouf. První a jediný československý kosmonaut a dnes europoslanec za KSČM byl dnes hostem v Zemanově štábu. Komunisté také Zemana podpořili v kampani poté, co Remek kandidovat na hlavu státu odmítl.

Šlouf je podle svých slov připraven Zemanovi i nadále pomáhat, pokud si to vítěz prezidentské volby bude přát. "Byla doba, kdy jsem mu vlastně organizoval jako premiérovi všechny oblasti," řekl novinářům. Nyní prý počká, jestli bude jeho pomoci zapotřebí a v jaké oblasti bude Zeman chtít případně radit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám