Hlavní obsah

Šlégr složil poslanecký mandát: Vracím se do čistého prostředí mezi sportovce

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý hokejista Jiří Šlégr ze strany LEV 21 se na závěr páteční schůze Sněmovny vzdal poslaneckého mandátu. Uvedl, že se vrací do čistého prostředí mezi sportovce, čímž v sále vyvolal salvu smíchu. Šlégra v dolní komoře nahradí Petr Benda, místopředseda strany LEV 21 a přítel stranického šéfa Jiřího Paroubka.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr ve Sněmovně

Článek

Poslanci si v pátek odpoledne na návrh lídra ČSSD Bohuslava Sobotky odhlasovali přerušení svého jednání do úterka. Ještě než se zákonodárci rozešli, vystoupil Šlégr. Oznámil již delší čas očekávaný krok a vzdal se poslaneckého mandátu.

Své rozhodnutí odůvodnil znechucením z politiky. „Nadále nechci být u toho, jak budeme přehlížet tyto věci. Nechci se na tom podílet, vrátím se do toho čistého prostředí mezi sportovce,“ prohlásil Šlégr od řečnického pultíku. Odpovědí mu byl pobavený smích ze sálu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Petr Benda

V poslanecké lavici místo něj zasedne Benda, který je také zastupitelem v Teplicích. Před svým příchodem do řad strany LEV 21 byl šéfem ústecké krajské ČSSD, krajským radním za tuto stranu a předsedou představenstva Krajské zdravotní.

Reklama

Výběr článků

Načítám