Hlavní obsah

Škromach přirovnal vládu k nacistům. Bolševický křupan, reagovala koalice

Novinky, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Místopředseda Senátu a ČSSD Zdeněk Škromach ve středu, tedy v den, kdy si země připomněla Den vítězství v druhé světové válce, přirovnal současnou vládu k nacistům. A to kvůli tomu, že bude uzavřena dětská léčebna Vesna v Janských Lázních. Politici stran vládní koalice si to nenechali líbit a označili Škromacha za bolševického křupana a buřtgulášového populistu.

Foto: Facebook Zdeňka Škromacha

Otisk facebookové stránky Zdeňka Škromacha

Článek

„Tak tyto lázně chce zašantročit Nečasova vláda a Schwarzenberkovi lidé z TOP 09, kteří sedí ve správních orgánech. A Kalousek to řídí. Stejně jako nacisté v Rusku, taktika spálené země. Rozkrást pro kamarády co se ještě dá a pak to nechat těm, co přijdou po nich,“ napsal doslova ve středu Škromach na svém Facebooku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach

Europoslanec ODS Jan Zahradil nenechal ten samý den Škromachův výpad bez odezvy. „Zejména dnes, v den vítězství nad nacismem, je to obzvláště nechutné a hloupé přirovnání. Věděl jsem sice vždy, že je Škromach jen omezený bolševický křupan, některé věci však zas a znovu dokážou překvapit,“ poznamenal Zahradil také na sociální síti.

Ve čtvrtek se pak ozvala šéfka strany LIDEM a vicepremiérka Karolína Peake. „V poslední době čím dál častěji slyším z úst levicových politiků nehorázné srovnání současného Česka s nacismem, druhou světovou válkou, pražským povstáním a podobně. Je to hloupý buřtgulášový populismus,“ sdělila Peake Novinkám.

Srovnání s totalitami navíc označila za lacinou hru na populistickou negativistickou notu. „Ať tedy rovnou tito politici přiznají, že se jim v demokracii nelíbí a chtějí změnu režimu. Aspoň budeme mít o jejich směřování více jasno,“ dodala Peake.

Reklama

Výběr článků

Načítám