Hlavní obsah

Meteorologové prodloužili výstrahu před silným větrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli vydal další výstrahu před silným větrem. Ten by měl podle vydaných varování na různých místech Česka vát až do úterý.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silným větrem

Článek

V Pardubickém kraji, na Vysočině, v Jihomoravském, Olomouckém, v části Jihočeského a části Moravskoslezského kraje bude vát silný vítr od pondělních 09:00 do úterních 08:00.

V části Karlovarského kraje bude silně foukat od neděle až do úterního poledne.

Kromě toho platí od nedělního odpoledne do pozdního večera výstraha pro část Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Další varování se týká Prahy a částí Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje, to platí od nedělních 19 hodin do pondělního odpoledne.

Meteorologové varují před možnými poškozeními stromů. Vítr může způsobit i škody na budovách. Dále hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty, jako jsou střešní tašky, či zlomenými větvemi. Je třeba se připravit i na dopravní komplikace.

Meteorologové rovněž doporučují zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty či zabezpečit skleníky.

Lidé by také měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Zejména by pak měli omezit túry na horách a rozhodně se nevydávat do hřebenových oblastí. Tam může vítr dosahovat i síly vichřice.

Reklama

Výběr článků

Načítám