Hlavní obsah

Šetříme, půjčte nám své ploty na plakáty, vyzývají před volbami lidovci

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Lidovci se před volbami do Evropského parlamentu rozhodli ušetřit peníze a zároveň mobilizovat své příznivce, proto je požádali o spolupráci na volební kampani. Své sympatizanty požádali, aby jim poskytli ploty a zdi coby reklamní plochy pro prezentaci kandidátů. Celá kampaň je proto pojmenovaná Ploty.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Šéf strany Jiří Čunek na archivním snímku.

Článek

První plakáty v pondělí pověsil volební manažer strany Jaroslav Poláček spolu s lídry Janem Březinou a Zuzanou Roithovou na improvizovaný plot v pasáži paláce Charitas na Karlově náměstí v Praze, kde lidovci sídlí.

Do akce Ploty vloží strana pětinu svého volebního rozpočtu, tedy milión korun. Lidovci ústy europoslankyně Zuzany Roithové přiznali, že nedisponují částkami jako dvojice nejsilnější stran ČSSD a ODS, snaží se proto vsadit na svou rozsáhlou členskou základnu. 

"Většina našich členů jsou velmi obětaví lidé, kteří jsou ochotni pro svou stranu hodně udělat, pokud cítí, že to má smysl," myslí si Roithová, která je spolu s Janem Březinou v čele lidovecké kandidátky do evropských voleb.

Projekt by měl vyvrcholit v květnu letošního roku, volební štáb však předpokládá, že první sada plakátů by se mohla objevit již v dubnu bezprostředně po představení kampaně. 

Prvotní odhady strany hovoří o tom, že by lidovci mohli tímto způsobem získat tisíce reklamních ploch. Strana svou kampaň prezentuje i na komunitních serverech Facebook a YouTube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám