Hlavní obsah

Semelová rozdávala v Praze letáky. Zabíjeli jste tu lidi, vmetl jí kolemjdoucí

Komunistická kandidátka ve volbách do Poslanecké sněmovny Marta Semelová rozdávala ve středu na pražském Barrandově předvolební letáky. Kolemjdoucí lákala ke stánku s omalovánkami i míčky. Přestože lidí nebylo mnoho, část jí vyjadřovala podporu. Zazněla ale i tvrdá kritika.

Semelová meetingVideo: Novinky

 
Článek

„Rozhodně nejsem fanouškem KSČM v letošních volbách. Ta strana tady zavírala a zabíjela lidi,“ řekl Novinkám naštvaný muž, kterému Semelová nabídla předvolební novinky.

PirStan moc neznám. Babiše se ale musíme zbavit, znělo na zahájení kampaně koalice

Parlamentní volby

Maminka Lucie uvedla, že zatím není rozhodnutá, komu hodí na začátku října svůj hlas. „Vím, koho ale volit nebudu. To je KSČM, ANO a SPD. Vadí mi jejich postoje a prezentace,“ prohlásila u volebního stánku komunistů.

Na Chaplinově náměstí na pražském Barrandově se objevili ale i fanoušci KSČM. „Já volím pokaždé KSČM. Co mám na nich nejradši? Všechno,“ uvedl u stánku přítomný muž.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marta Semelová (KSČM)

Koalice? To je divný

Nad volbou KSČM uvažovaly i dvě procházející ženy. „Já jsem rozhodnutá tak napůl, koho budu volit. Rozhoduji se mezi ANO a KSČM,“ řekly obě Novinkám.

„Rozhodnutý nejsem, nemám zatím ani favority. Je pro mě těžké se rozhodnout. Rozhodně ale nebudu volit koalice. To je takový divný,“ řekl pan Havelka.

Volný přirovnával očkování k Mengeleho pokusům. Podporovatelé mu viseli na rtech

Parlamentní volby

„Já nevolím, ale manžel jo. Já už jsem zvolila, vybrala jsem Boha. Ten mi pomáhá, tyhle volby mi nepomůžou,“ prohlásila kolemjdoucí žena. Na kameru Novinek ale mluvit nechtěla.

Semelová: Pražany trápí byty

Semelová ve středu Novinkám řekla, že Pražany podle ní nejvíce trápí předražené bydlení. „Drahé jsou jak ceny bytů, tak nájemné. Mladý člověk, který si chce založit rodinu a bydlet, je téměř bez šance,“ vysvětlila.

Řešit to chtějí komunisté mimo jiné výstavbou státních, obecních a družstevních bytů. „Vyvolat bychom chtěli jednání o vyvlastnění prázdných budov, těch jsou v Praze tisíce. Počítáme také se zdaněním spekulantů s byty,“ upřesnila.

Okamura odstartoval své „České jarmarky”, lidé vzali levné zboží útokem

Domácí

Semelová kandiduje jako jednička na pražské kandidátce komunistů. Lídryní byla ale i před čtyřmi roky, kdy se do dolní komory nedostala.

Občané vykroužkovali jejího kolegu Jiřího Dolejše, který kandidoval z druhého místa. Ten má nyní na kandidátce devítku.

Semelová se řadí ke stalinistickému křídlu strany, Dolejš má naopak názory liberálnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám