Hlavní obsah

Schwarzenberg pojede za Clintonovou jednat o radaru

Novinky, Alex Švamberk
PRAHA
Aktualizováno

Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg plánuje na příští týden návštěvu Spojených států. V USA by se měl v úterý především setkat s ministryní zahraničí Hillary Clintonovou. Nepojede tam jen jako zástupce země předsedající EU, ale také kvůli bilaterálním problémům. Jedním z hlavních témat je americký radar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Článek

Termín je zatím předběžný, české ministerstvo přesný program potvrdí v pátek, sdělila Novinkám mluvčí ministerstva Zuzana Opletalová.

"V tuto chvíli pracujeme s tímto termínem,“ sdělila Novinkám mluvčí. Upřesnila i plán cesty a hlavní témata jednání. "Ministr by se tam měl primárně setkat s paní ministryní Clintonovou,“ uvedla mluvčí.

"Kromě toho, že tam jede představit předsednictví, tak by to zároveň měla být i bilaterální schůzka. Při té bychom řešili bilaterální otázky, jako je protiraketová obrana,“  upřesnila Opletalová.

"Jednat by se mělo i o globálních problémech, jako je Afghánistán nebo Blízký východ a západní Balkán, které zajímají nás i Spojené státy,“ podotkla Opletalová k šíři okruhů, kterým se má schůzka věnovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám