Hlavní obsah

S budoucí ministryní Kovářovou nuda určitě nebude

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"ZÁJMY: sex a jídlo, ev. sex před jídlem, jídlo po sexu," tak se na webu sdružení přátel literatury sci-fiČeskoslovenský Fandom charakterizuje kandidátka na funkci ministra spravedlnosti Daniela Kovářová.

Článek

Vzdor navýsost váženému postu ředitelky Justiční akademie, který zastává od loňského května, dává 44letá bývalá advokátka často průchod své fantazii a smyslu pro humor. Zejména právě při publikování na internetových portálech.

Pod pseudonymem Ida Sebastiani napsala loni knihu fantastických povídek. Svou cestu k literatuře popisuje na webu čtenářů sci-finásledovně: „V roce 1983 jsem se nudila na sjezdu SSM. V předsálí Paláce kultury prodávali knížky, tak jsem si koupila první sci-fia to mi zůstalo dodnes.“

Vedle své literární záliby však od konce 90. let napsala také desítky odborných článků pro právnické časopisy a autorsky se podílela na několika odborných publikacích.

Právnickou fakultu Univerzity Jana E. Purkyně v Brně absolvovala v roce 1987 s červeným diplomem, od roku 1990 do svého loňského nástupu na Justiční akademii pracovala jako advokátka a zastávala různé funkce v orgánech České advokátní komory.

Kovářová je vdaná, s manželem Martinem Kovářem má dvě děti, ráda sportuje, čte, maluje na hedvábí a vyrábí šperky. Není členkou žádné politické strany, ale netají se tím, že je voličkou ODS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám