Hlavní obsah

Řidiče na silnicích překvapila ledovka i sníh

Aktualizováno

Na některých místech České republiky, především v severní a východní části země musí být řidiči ráno velmi opatrní. Některé silnice pokryla ledovka, jinde silně sněží. Obezřetní musí být řidiči především v Libereckém, Královéhradeckém, Ústeckém, Olomouckém a Zlínském kraji. Na kluzké vozovce se stalo několik vážných nehod. Zavřená je například dálnice D6 u Chebu nebo silnice z Hradce Králové do Jičína.

Nehoda kamionu na náledí na RakovnickuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na hlavním tahu z Hradce Králové do Jičína havaroval kamion, který se na ledovkou pokryté silnici vzpříčil, silnice u Holovous je uzavřena a kamion bude vyprošťovat těžká technika.

Na dálnici D6 havarovala tři auta, dva lidé se zranili. Směr z Chebu na Karlovy Vary je u Kynšperka nad Ohří uzavřen. Na Karlovarsku drobně pršelo.

Foto: ŘSD

Kolona za nehodou na dálnici D6.

Na namrzlé vozovce mezi Tuchorazí a Českým Brodem havaroval ráno osobní automobil, který se převrátil mimo komunikaci na střechu. Zraněnému člověku pomohli hasiči a záchranáři. Na Rakovnicku u obce Mšec havaroval na ledovce kamion, který se převrátil na bok. Řidič byl zraněn lehce.

Mráz, sníh, obleva. Začátek prosince předvede úplně všechno

Počasí

Teploty v úterý ráno se pohybují kolem nuly a během noci procházely přes území Česka přeháňky. Voda tak na silnicích namrzá.

Foto: HZS Středočeského kraje

Na namrzlé vozovce mezi Tuchorazí a Českým Brodem ráno havaroval osobní automobil, který se převrátil mimo komunikaci na střechu.

Před ledovkou varují silničáři například na silnici z Litoměřic do Mělníka. Ledovka pokryla i silnice ve vyšších polohách na Vsetínsku a také v okolí Tesáku a Trojáku na Kroměřížsku.

V dalších oblastech silně sněží, především na Turnovsku, Trutnovsku a také na Šumpersku. Někde už leží vrstva ujetého sněhu. Na Olomoucku se na kluzké vozovce stalo několik nehod. U Senice na Hané na Olomoucku havarovalo osobní auto, jeden člověk byl zraněn, podle zasahujících hasičů byla namrzlá silnice. Mezi Hlušovicemi a Bohuňovicemi na Olomoucku se převrátil jeřáb, nehoda se obešla bez zranění, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hlavní tahy jsou posypané solí a jejich povrch je mokrý, může na nich ale být zhoršená viditelnost nejen kvůli sněžení, ale také kvůli mlze.

Anketa

Máte přezuto na zimní pneumatiky?
Ano
88,2 %
Ne
11,8 %
Celkem hlasovalo 2212 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám