Hlavní obsah

Rážová byla jmenována hlavní hygieničkou

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jmenoval Jarmilu Rážovou hlavní hygieničkou. Rážová byla už od 12. března výkonem funkce hlavního hygienika pověřena.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlavní hygienička Jarmila Rážová

Článek

„Paní doktorka Rážová se agendy náležící hlavnímu hygienikovi České republiky ujala v době největšího nárůstu počtu nakažených. Díky jejím znalostem v epidemiologii a zkušenostem na pozici krajského hygienika je od té doby důležitým členem týmu, který epidemii řeší,” uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Jejím hlavním úkolem je nyní podle ministra udržet pod kontrolou lokální ohniska koronavirové nákazy, rozvoj chytré karantény a její implementace do standardních procesů. Měla by se také zaměřit i na posílení a rozvoj hygienických stanic a jejich roli v ochraně veřejného zdraví.

Hlavní hygienička: Roušky sundáme už v červenci

Koronavirus

Dosud byla Rážová funkcí hlavního hygienika, který je zároveň náměstkem ministra zdravotnictví, pověřena po březnovém odvolání Evy Gottvaldové.

Gottvaldovou odvolala vláda 12. března, kdy byl vyhlášen nouzový stav kvůli šíření nového typu koronaviru. Podle kabinetu hlavní hygienička svou práci nezvládla.

Výběrová komise doporučila Rážovou ze tří uchazečů. Předtím působila jako ředitelka Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám