Hlavní obsah

Prymula bude dál pandemii řešit jako vládní expert

– Praha

Končící ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se bude dále podílet na boji s epidemií jako člen vládní expertní skupiny. Po prohlídce záložní nemocnice v pražských Letňanech to v neděli řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Pemiér Babiš mluvil o situaci kolem koronaviru při dokončení polní nemocnice v pražských LetňanechVideo: ČTK

 
Článek

„Předpokládám, že bude (Prymula) spolupracovat jako expert epidemiolog, to znamená v rámci mezinárodní expertní skupiny,” řekl Babiš s tím, že situací se ještě bude v pondělí zabývat vláda.

Prohlídky s Babišem se účastnil i Prymula. Ten v neděli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce řekl, že nechce exekutivní angažmá, ale na boji s epidemií se plánuje podílet z pozice experta.

Na schůzce v zavřené restauraci se řešilo obsazení postů VZP, tvrdí ČT

Domácí

Je podle svých slov v kontaktu s mezinárodní skupinou odborníků, kteří se pandemií zabývají.

Prymulu zachytil deník Blesk, jak ve středu v noci vychází bez roušky z uzavřené restaurace. Ty musí být kvůli šíření koronaviru pro hosty mimo provoz, mohou mít do 20:00 otevřené jen výdejové okénko.

Zvláštní dvojka: mistr čachrů a přísný voják

Domácí

Babiš v pátek proto ministra vyzval k rezignaci. Prymula poté uvedl, že nic neporušil a sám rezignovat nehodlá. Předseda vlády pak navrhl Prymulovo odvolání. Ten v neděli řekl, že je připraven rezignovat, jakmile bude znám jeho nástupce.

Zatím je ve hře jméno náměstka Fakultní nemocnice v Brně Jana Blatného, který byl na jednání s Babišem již v pátek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám