Hlavní obsah

Prymula: Až bude vybrán můj nástupce, rezignuji

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nevylučuje, že v pondělí sám rezignuje. Funkci je připraven předat svému nástupci. V pátek přitom tvrdil, že sám rezignovat nehodlá. K odchodu z funkce jej vyzval premiér Andrej Babiš (ANO) v reakci na středeční noční schůzku s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem, která navzdory opatřením vlády proběhla v noci v restauraci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

„Není vyloučeno, že zítra oznámím rezignaci sám,” řekl v neděli ministr v rozhovoru pro MF Dnes. Není si prý vědom toho, že by porušil vládní nařízení.

V Otázkách Václava Moravce v České televizi po poledni řekl, že je připraven ze svého postu odejít, pokud bude mít agendu komu předat a bude zřejmý jeho nástupce.

Uvedl, že se „samozřejmě stáhne”, ale opatření se dodržovat musí. Přiznal, že nyní by už pozvání do zavřené restaurace nepřijal a že „udělal chybu”.

Babiš: Prezident akceptuje můj návrh na odvolání Prymuly

Domácí

Babiš o Prymulově konci v kabinetu v pátek jednal s prezidentem Milošem Zemanem. Přinesl mu jméno nového ministra. Veřejnosti ho nesdělil, nejčastěji se mluví o náměstku brněnské fakultní nemocnice Janu Blatném.

Na Vyšehradě vzniklo kvůli Prymulovi pietní místo

Domácí

Prezident podle Babiše návrh na Prymulovo odvolání akceptuje a v úterý by se měl setkat s kandidátem na post ministra.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček uvedl, že předpokládá, že ve čtvrtek „bude jmenování”.  „V tuto chvíli, zdá se, není jiné možnosti než výměna ministra zdravotnictví,” řekl mluvčí pro Radio Z a ČT. Prezident by prý byl rád, kdyby Prymula pokračoval v práci jako odborník na epidemiologii.

Ve čtvrtek by mohl být nový ministr jmenován.

Ministr si v rozhovoru postěžoval, že lidé vládní opatření nedodržují.

Babiš: Prezident akceptuje můj návrh na odvolání Prymuly

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám