Hlavní obsah

Prymulu by mohl nahradit Blatný

Aktualizováno

Na jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) na úřad vlády přijel v pátek náměstek Fakultní nemocnice v Brně Jan Blatný. Důvody schůzky s premiérem nechtěl pro přítomné novináře komentovat. Podle serveru Lidovky.cz by právě on měl nahradit ve funkci ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO).

Foto: Brno FN, ČTK

Náměstek Fakultní nemocnice v Brně Jan Blatný na snímku z roku 2014

Článek

Server uvedl, že životopis, který přivezl premiér prezidentovi odpoledne do Lán, patří právě Blatnému.

Babiš po schůzce se Zemanem odmítl jméno Prymulova nástupce na dotaz novinářů uvést, řekl jen, že jde o mezinárodně uznávanou osobnost a že se s ním Zeman musí seznámit, protože ho nezná. S kandidátem by se podle Babiše měla hlava státu setkat v úterý.

Prymula mohl projít restaurací tak maximálně do sklepa nebo do špajzu, říká probošt

Domácí

Jan Blatný je dětský hematolog, zaměřuje se na léčbu dětí s touto poruchou srážlivosti krve. Je přednostou oddělení dětské hematologie a biochemie a zdravotnickým náměstkem pro pracoviště Dětská nemocnice Fakultní nemocnice v Brně.

V průběhu dne se objevovaly různé spekulace o Prymulově nástupci. Bookmakeři favorizovali exministra a ředitele motolské nemocnice Miroslava Ludvíka, náměstka ministra zdravotnictví a biochemika Aleksi Šeda, epidemiologa Rastislava Maďara nebo hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou. O Blatném se nespekulovalo.

Nabídku na ministerský post dostal například i ředitel Všeobecné fakultní nemocnice v Praze David Feltl. České televizi řekl, že ji odmítl.

Prymula se postavil Babišovi, nerezignuje

Domácí

Prymulu chce Babiš odvolat kvůli středeční schůzce, která se konala v době zavřených restaurací. Prymula ve středu v noci jednal s poslancem Jaroslavem Faltýnkem (ANO) v prostorách uzavřeného podniku na pražském Vyšehradě.

Sám odstoupit nechce, je podle svých slov přesvědčen, že žádné vládní nařízení neporušil.

Ve funkci je epidemiolog Prymula měsíc, konkrétně od 21. září. V čele resortu nahradil Adama Vojtěcha (za ANO), který odešel.

Záznam: TK Andreje Babiše po jednání s prezidentem ZemanemVideo: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám