Hlavní obsah

První milion korun míří obětem do Bohumína

Právo, Denisa Doležalová
Bohumín

Ministerstvo spravedlnosti a Probační a mediační služba (PMS) se již domluvily na finanční pomoci pro oběti sobotního požáru v panelovém domě v Bohumíně na Karvinsku, při kterém zahynulo 11 lidí včetně tří dětí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pietní místo před domem, v němž došlo k požáru.

Článek

„Probační a mediační služba vyčlenila jeden milion korun. Z nich bude možné financovat služby pro potřeby obětí trestného činu. Jedná se například o psychosociální pomoc, právní a další služby spojené s řešením aktuální nepříznivé situace obětí,“ uvedl mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka.

Dodal, že ve středu budou pokračovat jednání s bohumínskou radnicí a poskytovateli těchto služeb pro rodiny, které tato tragédie zasáhla. „Aby byly tyto peníze co nejlépe využity,“ upozornil Řepka.

„Chtěli jsme reagovat na potřeby obětí a poškozených a poskytnout rychlou pomoc a to se děje. V první fázi poskytne stát prostřednictvím Probační a mediační služby milion korun, který bude sloužit na zajištění potřebných služeb pro osoby zasažené tragickou událostí. Tato pomoc je již na cestě k nim,” uvedla vicepremiérka Alena Schillerová.

Lidé už mohou posílat peníze pro oběti bohumínského neštěstí

Domácí

Probační a mediační služba ve spolupráci s policií nyní aktivně vyhledává kontakty na pozůstalé a zraněné. Ti se mohou sami obrátit v případě zájmu o odškodnění podle zákona o obětech trestných činů na následující telefonní čísla: linka Probační mediační služby 734-780-499 a 731-679-919, Krizové centrum Městského úřadu v Bohumíně 731-531-731.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám