Hlavní obsah

Premiér s námi hrál divadlo a Kočí chodila na nevoňavé schůzky, tvrdí Bárta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovní přestřelky mezi představiteli Věcí veřejných a zbytkem koalice pokračují. Odstoupivší ministr dopravy Vít Bárta (VV) na obvinění ze strany bývalé stranické kolegyně Kristýny Kočí a výroky premiéra Petra Nečase (ODS) odpověděl náznaky jiné interpretace současné aféry.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vít Bárta (VV)

Článek

"Mám informace o tom, že expremiér Topolánek se dnes sešel s bývalou šéfkou poslanců VV Kristýnou Kočí a předsedou poslanců ODS, Petrem Tluchořem. Jejich setkání je signál čehosi nevoňavého, které je zapotřebí brát vážně a sledovat následující hodiny, co se bude dít dál," uvedl Bárta ve vysílání Frekvence 1.

V kanceláři poslance Tluchoře se podle něj už domlouvali nějací přeběhlíci. "Tak tady máme ten samý scénář. A samozřejmě Mirek Topolánek je velký kamarád Mirka Kalouska, takže ty věci do sebe zapadají," tvrdí Bárta.

Proti tvrzení Víta Bárty se v tiskové zprávě předseda poslanců ODS Petr Tluchoř ohradil. Podle něj se Bárta mýlí, protože schůzka, o níž mluví, se nekonala v sobotu, nýbrž v pátek, s bývalým premiérem Mirkem Topolánkem se nesešla Kristýna Kočí, ale jeho manželka Lucie Talmanová, a nebylo to v kavárně, ale v italské restauraci La Vita e Bella. „...informace ze zdroje ABL připomínají známé Rádio Jerevan,“ uvedl Tluchoř ve zprávě.

Bártu také mrzí, jaké divadlo s VV hrál tři čtvrtě roku premiér Nečas. "Počínaje tím, jak nejdříve hrotil debatu o ABL, kdy srovnával ABL i ostatní soukromé bezpečnostní služby s mafií. Je to přitom normální povolání, kterou pan premiér naprosto brutálním způsobem dehonestuje," prohlásil Bárta.

Podle něj Nečas sice chce udržet koaliční vládu, ale současně se rozebíhají pokusy korumpovat poslance VV.

Anketa

Podat demisi má:
Jen ministři VV John a Dobeš
9,3 %
Také Kalousek, Vondra a Fuksa
37,7 %
Celá vláda
53 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 55637 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám