Hlavní obsah

Huml: Bártovo ministerstvo je před kolapsem, Johnův styl je neuvěřitelný

Novinky, pit
Praha+

Bývalý člen strany Věci veřejné (VV) Stanislav Huml na svých internetových stránkách zveřejnil výzvu ke členům poslaneckého klubu VV. Píše v ní, že demokratizace VV se mu nepovedla, ač se opravdu snažil, proto odešel. Zároveň nenechal nit suchou na ministrech za VV a nakonec své bývalé kolegy vyzval, aby vytvořili nový klub - Naštvané VV.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dopravní expert Stanislav Huml a čerstvě zvolený poslanec VV

Článek

„Maska Víta Bárty spadla. Změna je nemožná,“ uvádí Huml s tím, že co je možné v byznysu, není realizovatelné v demokratické straně. Podle Humla řídil Bárta všechny a nikoho. „Měl větší starost o PR než o skutečnou práci na ministerstvu dopravy. Odborně je ministerstvo před kolapsem,“ nechal se slyšet Huml.

Huml se pustil i do ministra vnitra Radka Johna, který „vede ministerstvo způsobem, který je tak neuvěřitelný, že policisté víc přemýšlejí o něm než o práci“. Proto by nemělo překvapit, že ho chce premiér Petr Nečas (ODS) odvolat.

Stav na ministerstvu školství za vedení ministra Josefa Dobeše je zoufalý. „Jeho náměstek vydíral rektora Jihočeské univerzity,“ připomíná Huml.

„Kamil Jankovský vede ministerstvo, které, když se za rok zruší, tak splníme předvolební sliby (nejen my),“ připomněl na adresu ministra pro místní rozvoj.

Humla vyloučil poslanecký klub VV ve čtvrtek večer. Pro Humlovo vyloučení hlasovalo 18 z 19 přítomných zákonodárců strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám