Hlavní obsah

Premiér na obraně: Jsem rád, že už tu nemáte podivné kauzy

Právo, dan

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve čtvrtek pokračoval ve své obhlídce ministerstev. Navštívil ministerstvo obrany a jejího šéfa Martina Stropnického (ANO). Oba se shodli na tom, že s přibývajícím napětím ve světě se dostalo v minulosti opomíjené ministerstvo obrany znovu do centra zájmu. Premiér zopakoval příslib, že armádě výrazně zvýší rozpočet.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Premiér Bohuslav Sobotka se loučí s ministrem obrany Martinem Stropnickým, kterého navštívil v sídle jeho úřadu v Praze.

Článek

Stropnického také pochválil za jeho snahu spravovat resort hospodárněji a vyvarovat se pochybných obchodů, které v minulosti značně pokazily pověst resortu obrany.

„Byla tady v minulosti celá řada korupčních kauz a jsem velmi rád, že za těch šest měsíců se v souvislosti s fungováním ministerstva obrany žádná podivná kauza neobjevila,“ uvedl Sobotka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj se již v koalici dohodli, že rozpočet pro příští rok se zvýší ze 42 miliard na 43,5 miliardy a do roku 2020 by se měl podíl obranných výdajů na státním rozpočtu zvýšit ze současných 1,1 procenta na 1,4 procenta HDP. Což znamená nárůst zhruba o 12 miliard korun.

Stropnický po schůzce řekl, že se snaží šetřit, kde se dá. A uvedl, že resort letos uspořil 1,3 miliardy, například že znova vysoutěžil dodávku energií a zrušil některé zbytné opravy, například budov Vojenského historického ústavu na Vítkově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám