Hlavní obsah

Přehledně: Co se od středy mění

Novinky, Klára Beranová
Praha

Od středy se zpřísní koronavirová opatření, a to navzdory protiepidemickému systému PES. Ten sice zůstane v lepším stupni tři, i přesto ale dojde k omezení otevírací doby u restaurací. Nově bude také zakázáno pít alkohol na veřejnosti. Novinky přinášejí nová pravidla přehledně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Stravovací zařízení

Restaurace, bary, kluby i restaurace v hotelích budou muset nově zavírat již v osm večer místo v deset. Po dvacáté hodině nebudou moci nově vydávat ani přes výdejní okénka, přes ně nebudou moci prodávat po celý den také alkohol.

Alkohol

Nově bude zakázáno pití alkoholu na veřejnosti, a to po celý den.

Trhy

Na trzích se nově nebude smět prodávat občerstvení a alkohol.

Restaurace musí zavřít už ve 20 hodin

Domácí

U obchodů a služeb se jinak zatím nic nezmění. Neobnoví se ani zákaz nočního vycházení, přestože poslední tři dny odpovídá skóre v rámci protiepidemického systému PES čtvrtému, tedy horšímu stupni. V něm by mělo dojít k uzavření právě většiny obchodů, služeb, ale i restaurací.

Z PES je kočkopes. Někam zavřít by se měla vláda, ne restaurace, zní z opozice

Domácí

Zároveň není zatím jasné, kdy dojde k otevření lyžařských středisek. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) sice dříve uvedl, že otevřou 18. prosince. V pondělí ale obrátil, když řekl, že současná situace neumožňuje toto rozhodnutí přijmout.

Reklama

Výběr článků

Načítám