Hlavní obsah

Pražské zastupitele bude svolávat hudba z Pirátů z Karibiku

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémům s vodou kvůli prasklému potrubí a také novým znělkám dokázali ve čtvrtek pražští zastupitelé věnovat více než dvě hodiny času. Znělky na začátku zasedání představil primátor Zdeněk Hřib (Piráti), nově zastupitele svolává třeba hudba z Pirátů z Karibiku.

Nové znělky na pražském magistrátu

 
Článek

Nově bude zastupitele do sálů svolávat třeba úvodní hudba z filmu Piráti z Karibiku, ze soutěže Pevnost Boyard, imperiální pochod ze Star Wars nebo písnička Praha už volá, která zazněla ve filmu Vesničko má, středisková.

V rámci debaty se především opoziční zastupitelé ptali primátora, zda bude muset  Praha za používání znělek platit Ochrannému svazu autorskému (OSA). „Aby město nebylo pronásledováno, že používá hudbu z filmů, mohl by z toho být malér,” řekl například předseda zastupitelů za ANO a poslanec Patrik Nacher.

Podle primátora Hřiba to ale nebude problém a Praha má vyjednanou výjimku.

Nejsou opravené chodníky a silnice, není dořešený Pražský okruh, ale hlavně že se řeší znělka
Alexandra Udženija (ODS)

„Požádali jsme pochopitelně OSA o výklad jejich náhledu na tuto záležitost. Přišla odpověď, že se na záležitost vztahuje úřední výjimka. Magistrát tedy může používat znělky zcela zdarma, což si myslím, že je pro naši instituci s rozpočtem 70 miliard korun ročně rozhodně dobrá zpráva,” řekl Hřib.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pražský primátor Zdeněk Hřib

„Amatérismus a blbosti”

Další zástupci opozice kritizovali, že výběr hudby není pro hlavní město reprezentativní nebo že vedení města ve složení Piráti, Praha sobě, TOP 09 a STAN řeší hlouposti.

„V Praze sice nejsou opravené chodníky a silnice, není dořešený Pražský okruh nebo třeba nejsou místa ve školkách pro děti, ale hlavně že se řeší znělka. To je vrchol amatérismu. Primátor řeší blbosti,” řekla předsedkyně pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija.

O tom, aby byla vybrána důstojná hudba hovořil předseda TOP 09 a šéf zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu Jiří Pospíšil.

„Jen vás prosím vybírat hudbu, aby byla důstojná a významná a odpovídala významu jednání zastupitelstva," řekl na zastupitelstvu Pospíšil.

Další bizarní debata se vedla kolem havárie potrubí, kvůli kterému na magistrátu ve čtvrtek netekla voda. Část opozičních zastupitelů měla problém pokračovat v jednání s tím, že by mohla vypuknout epidemie žloutenky nebo že nebude možnost chodit na toaletu.

Reklama

Výběr článků

Načítám