Hlavní obsah

Prahu 5 zřejmě znovu povede kontroverzní starosta Jančík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Část zastupitelů ODS, část SNK ED a ČSSD podepsalay koaliční dohodu na radnici Prahy 5. Dohoda má zaručit dosluhujícímu starostovi Milanu Jančíkovi (ODS) jeho znovuzvolení. Postoj k Jančíkově kandidatuře rozdělil občanské demokraty v pátém pražském obvodu.

Článek

Zástupci starosty se mají podle dohody stát Petr Horák, Lukáš Herold, Lucie Vávrová (všichni ODS) a Jan Smetana (ČSSD). Radními by měli být Vojtěch Zapletal (ODS), Michal Šesták (ČSSD), Aleš Kohout a Michal Tuček (oba SNK ED).

Jančíkova volba na post starosty rozdělila zastupitele ODS, ne všichni koaliční dohodu podepsali. Údajně ji podpořilo 17 z 23 zastupitelů občanských demokratů. Zbývající část se tak ocitne v opozici.

Na listině jsou podepsáni čtyři z pěti členů SNK ED, jeden dohodu patrně nepodepíše. Podepsaných sociálních demokratů je zatím pět, ve středu by měly přibýt poslední dva popisy zastupitelů ČSSD. Spolu se dvěma zastupitelkami za Stranu zelených by Jančíka mělo zvolit starostou 29 ze 43 zastupitelů.

Reklama

Související články

Starosta Prahy 5 nebude stíhán

Policie vyloučila, že starosta Prahy 5 Milan Jančík spáchal trestný čin během roztržky se strážníkem městské policie na Mánesově mostě v Praze v listopadu...

ODS zažehnala spory v Praze 5

Dohodou skončily spory mezi dvěma skupinami uvnitř ODS v pražské páté městské části. Týkaly se obsazení kandidátky pro podzimní volby do zastupitelstva radnice...

Výběr článků

Načítám