Hlavní obsah

Praha ruší zákaz nastupování předními dveřmi do vozů MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do tramvají a autobusů pražské MHD budou moci cestující od pondělí opět nastupovat předními dveřmi a využívat první řady sedadel. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí pražského dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková. Omezení platilo od 17. ledna ve snaze ochránit řidiče před rizikem nákazy covidem-19. Povinnost nosit respirátor nebo nanoroušku zůstane zachována. Od dalšího víkendu DPP posílí provoz metra.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Zákaz nastupování předními dveřmi a využívání předních sedaček platil v pražské MHD i při předchozích vlnách epidemie covidu-19 loni a předloni. Podnik se opatření rozhodl zrušit s ohledem na ústup pandemie covidu-19 a rozvolňování mimořádných opatření a po konzultaci s pražskými hygieniky.

„Chystejte kraslice.“ Válek slibuje normální Velikonoce a omezení respirátorů

Domácí

Cestující nadále budou muset ve všech prostorech MHD nosit respirátor nebo nanoroušku a zachováno zůstane automatické otevírání všech dveří, aby lidé nemuseli sahat na tlačítka.

Spoje pražské MHD nyní jezdí s delšími intervaly podle poloprázdninových jízdních řádů, což rovněž zůstane ve všedních dnech zachováno. Město nicméně posílí víkendový provoz metra, který se od soboty 26. února vrátí k běžným intervalům. Kompletní obnovení plného provozu město předpokládá 21. března, dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám