Hlavní obsah

Praha daruje zraněným při pádu lávky 50 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Každý ze čtveřice lidí, kteří byli zraněni při sobotním pádu lávky v pražské Troji, dostane od hlavního města 50 tisíc korun. O věnování peněz rozhodli v úterý pražští radní. Nejde o odškodné za způsobené zdravotní újmy – to bude město řešit po vyšetření příčin pádu lávky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zřícená lávka

Článek

„Jde o akt solidarity, která by nám měla být vlastní nejen v tomto předvánočním čase. V žádném případě se tedy nejedná o odškodnění, protože to se bude samozřejmě řešit, až se celá věc prošetří,” uvedla primátorčina náměstkyně Eva Kislingerová (ANO).

Lávka v Troji se zřítila v sobotu po 13.00 hod. Mnohačetná vážná poranění utrpěli šedesátiletý muž a o tři roky starší žena. Další dva muži středního věku vyvázli se středně těžkými zraněními.

Praha nyní chystá kontroly a uzavírky některých mostů i lávek pro pěší, mezi nimiž jsou například lávka přes Berounku v Radotíně nebo lávky pro pěší na železničním mostě mezi Podskalím a Smíchovem.

Na místě zřícené lávky by mohl plout přívoz. Trosky mají být odklizeny do dvou týdnů, pak je prohlédnou odborníci.

Záznam: V Praze se zřítila do Vltavy velká betonová lávka, hasiči prohledávají řekuVideo: Novinky

Kvůli zřícení lávky byl v pondělí dočasně odvolán šéf mostařů Technické správy komunikací (TSK) Jan Zemánek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám