Hlavní obsah

Pracovnice hospicu měla dávat ženě opiáty bez vědomí lékařky

JIHLAVA

Jihlavská policie podezřívá pracovnici Hospicového hnutí - Vysočina, že nejméně jedné pacientce neoprávněně podávala lék na tišení bolesti obsahující morfin. Na případ upozornila policii ošetřující lékařka, která u své pacientky léky našla.

Článek

Lékařka Marta Doubková našla u jedné ze svých pacientek, která se léčila v domácí péči, léky, které jí nikdy nepředepsala. Okamžitě na to upozornila policii, neboť se jednalo o medikamenty ze skupiny opiátů. Od rodiny pacientky se následně dozvěděla, že léky přinesla pracovnice hospicového hnutí, která se o umírající ženu starala.

Policie zahájila vyšetřování Ivy Kodýskové z Hospicového hnutí -Vysočina. Ta se brání tím, že chtěla trpící ženě pomoci. Policie nicméně zahájila řízení ve věci nedovoleného držení omamných látek a jedů.

Podle zjištění televize Prima byl podávaným lékem Sevredol. Ten patří mezi opiáty a jeho používání se eviduje a musí být kontrolováno lékařem. Pracovnice hospicu ho zřejmě získala po některém z pacientů, který zemřel.

Mluvčí jihlavské policie Jaroslava Slavíková uvedla, že policisté prověřují, zda se jednalo o jediný případ a jestli o něm věděl někdo z nadřízených Kodýskové. Z tohoto důvodu prověřují i veškeré šarže léku, které byly v regionu vydány pacientům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám