Hlavní obsah

Poslanec ANO, miliardář Juříček: Roky ve Sněmovně byly ztráta času, mohl jsem dělat víc pro firmu

Praha

Poslanec ANO Pavel Juříček ve středu v dolní komoře prohlásil, že pro něj byly čtyři roky ve Sněmovně největší ztrátou jeho času. Mohl se místo toho věnovat své firmě, kterou mohl rozvinout do „podstatně většího světového formátu.”

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ANO Pavel Juříček ve Sněmovně na snímku z roku 2019

Článek

„Pro mě osobně je největší ztráta času tyto čtyři roky v Poslanecké sněmovně, to tady musím veřejně říct,” pronesl na plénu.

Svůj čas prý mohl lépe využít. „Mohl jsem udělat mnohem více pro firmu a pro Českou republiku. Firmu jsem mohl rozvinout do podstatně většího světového formátu,“ řekl.

ČSSD chce kratší pracovní týden a pětitýdenní dovolenou

Domácí

„Je mi líto, že jsem tu strávil čas planými kecy a žvaněním, které k ničemu nebylo.“ doplnil.

Šestnáctihodinová pracovní doba?

Juříček je český podnikatel a předseda představenstva a generální ředitel firmy Brano. V minulosti byl také viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR. Podle časopisu Forbes vlastnil Pavel Juříček v roce 2020 majetek v hodnotě 6,2 miliardy a byl 37. nejbohatším Čechem. Od října 2017 je poslancem za hnutí ANO.

Minulý týden navrhl v rámci novely o zaměstnanosti, aby se prodloužila maximální délka směny na 16 hodin, místo nynějších dvanácti.

Poslanci se dohadovali, jestli uzákonit pět týdnů dovolené

Domácí

Změna by se týkala ale pouze mimořádných situací, kdy je „závažným způsobem ohrožena ekonomika státu anebo její odvětví z hospodářských důvodů charakterizovaných relevantními ekonomickými ukazateli a jejich minulým a očekávaným vývojem,” stojí v jeho návrhu. Za něj si vysloužil kritiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám