Hlavní obsah

Pokud budou VV prodlužovat agónii, prosazujeme předčasné volby, řekl Kalousek

Po středečním společném jednání poslanců a senátorů TOP 09 a Starostů a nezávislých označil jejich místopředseda a ministr financí Miroslav Kalousek styl Věcí veřejných za nestoudný. Pokud v něm budou pokračovat, je jeho strana připravena okamžitě jednat o co nejbližším termínu předčasných voleb.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Pokládáme za nezodpovědné zatěžovat společnosti vleklými spory nejmenší vládní strany. Včera prezentovaný návrh VV pokládáme za nestoudný a odmítáme se jím zabývat,“ reagoval Kalousek na úterní výzvu véčkařů, aby jejich ministři odešli z vlády a aby se jednalo o řadě témat. [celá zpráva]

Podobně jako už dříve během dne premiér Petr Nečas (ODS) stanovil i Kalousek příští úterý jako nejzazší termín, kdy by se VV měly sejít se svými koaličními kolegy k jednání o reformních změnách. Pokud tak neučiní, TOP 09 bude prosazovat nejrychlejší termín předčasných voleb.

„Předčasné volby nepřinesou nic dobrého. Někde ale máte před sebou špatné řešení a ještě horší. Pokud VV budou chtít prodlužovat nesmyslnou agónii, takové prodlužování by bylo ještě horší,“ dodal Kalousek, podle něhož by předčasné volby mohly být již v červnu.

Na adresu Věcí veřejných se vyjádřil také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg: „Poprvé jsem zažil (politického) partnera, který nejen že nepracuje pro vlastní prospěch, ale pracuje pro to, aby se sám zničil. S takovým partnerem pracovat je nemožné. Není náš úkol, abychom koaličního partnera zachovali před sebevraždou, asi bychom je měli nechat svému osudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám