Hlavní obsah

Pod tíhou sněhu se začínají propadat střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod tíhou sněhu se v sobotu prolomila plechová střecha na autobusovém nádraží v Milevsku. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Množství sněhu nevydržela ani střecha atletické haly v Hodoníně. Ta se v zimě nevytápí a nevyužívá. Problémy jsou i na dalších místech.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči odklízí sníh ze střechy jednoho z domů v Plzni.

Článek

Podle hodonínské starostky Milany Grauové má hala, kde se neštěstí stalo, jen lehkou konstrukci, která tíhu sněhu nevydržela. Sportovci ji prý chtějí opravovat, zatím však nesehnali peníze.

"Nedávno tam udělali jen dílčí opravu a chtějí ji rekonstruovat řádně a ve větším stylu. Shání dotaci od Českého svazu tělesné výchovy," uvedla Grauová. Zatím však neuspěli, dodala.

 Propadlý přístřešek v Milevsku

Na autobusovém nádraží v Milevsku se propadla střecha. Podle prvního odhadu škoda do půl milionu korun. Uvedla to jihočeská policejní mluvčí Jana Hlavínová. Na střeše leželo asi 30 centimetrů sněhu.

Na autobusovém nádraží v Milevsku se propadla střecha. Podle prvního odhadu škoda do půl milionu korun. Uvedla to jihočeská policejní mluvčí Jana Hlavínová. Na střeše leželo asi 30 centimetrů sněhu.

Podle mluvčí se střecha prolomila, ale nespadla. Zda bylo poškození způsobeno tíhou sněhu, se podle ní nedá říci, protože se jednalo o starou konstrukci. Očití svědci ale vylučují cizí zavinění. Vybudování nového přístřešku bude zřejmě stát přes dva milióny korun.

Sníh působil škody i na dalších místech. Například v Hybešově ulici v Blansku strhávali hasiči sněhový převis, hrozilo, že se utrhne a někoho zraní. Dvakrát zasahovali v Laštůvkově ulici v Brně-Bystrci. Sníh tam příliš zatížil stříšky na panelových domech a ty hrozily zřícením. Jednu sundali, další nad osmi vchody přijel zabezpečit majitel, uvedli hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám